alles eromheen

Kosten en betaling

 

Onder de 18 jaar

Ben je jonger dan 18? Dan valt je behandeling onder de jeugd-GGZ en zorgt de gemeente voor de betaling. Gemeenten en zorgverleners sluiten hiervoor jaarlijks met elkaar een contract af.

Voor alle wijken in de stad Utrecht hebben we contracten met KOOS en Spoor 030.

Aanmeldingen voor Zorgmeesters in Utrecht lopen via KOOS of Spoor 030. Daar kun je aangeven dat je bij Zorgmeesters in behandeling wilt. Bij akkoord sturen zij de verwijzing naar ons en nemen wij vervolgens contact met je op.

Rondom Utrecht heeft Zorgmeesters contracten met de zorgregio Lekstroom: gemeenten Nieuwegein, Houten, Lopik, IJsselstein en Vianen, en met de zorgregio Zuidoost-Utrecht: gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Boven de 18 jaar

Ben je boven de 18, dan vergoedt je zorgverzekeraar de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk. Met een restitutiepolis krijg je 90 tot 100% van je factuur vergoed, met een naturapolis minder.

Vanwege onze onafhankelijkheid sluiten wij weinig tot geen contracten af met verzekeraars. Op www.contractvrijepsycholoog.nl kun je zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar als je twijfelt over je vergoeding!

Ben je verzekerd bij Ditzo of De Amersfoortse (A.S.R.), dan moet je daar van tevoren toestemming vragen voor de behandeling. We starten pas als die toestemming er is.

 

De rekening sturen we je aan het einde van de behandeling. Bij langlopende behandelingen doen we dat jaarlijks. Jij betaalt ons en daarna declareer je het factuurbedrag bij je zorgverzekeraar. Die betaalt jou de vergoeding waar je recht op hebt.

 

« terug