persoonlijk en met je omgeving

Aanmelden - en dan?

 

Aanmelding

Als je denkt dat Zorgmeesters bij jou past, neem dan contact met ons op. Als je ons belt 030-7210915 of mailt aanmelden@zorg-meesters.nl kijken we samen wat je precies zoekt en of er plek is.

Direct aanmelden via het formulier op onze aanmeldpagina kan ook. Houd er rekening mee dat er na aanmelding meestal sprake is van een wachttijd van 4-6 weken voordat je met de intake en behandeling kunt beginnen.

Soms hebben we een aanmeldstop. Dan is het vanwege drukte helaas tijdelijk niet mogelijk om je aan te melden. Zie de informatie hierover bij Wachttijd.

 

Intake

Je krijgt een afspraak voor een intakegesprek nadat wij de verwijsbrief ontvangen hebben. Het intakegesprek is bedoeld om te bepalen wat er aan de hand is. We proberen tot een voorlopige diagnose te komen. Neem als het kan iemand die belangrijk voor je is mee naar de intake. Bijvoorbeeld een ouder, partner of familielid. Dat is fijn voor jouzelf en het helpt ons om je situatie goed in te schatten. Ook wij doen het intakegesprek met z’n tweeën: een psychiater en de behandelaar met wie je waarschijnlijk verder gaat.

Samen bespreken we het doel van de behandeling en wat jij en wij ervan verwachten. Zo komen we tot een behandelplan. Soms zijn hier meerdere gesprekken voor nodig.

Tussen de intake en de eerste behandelafspraak zit geen wachttijd meer.

 

Behandeling

Na de intake begin je met je individuele behandeling volgens het afgesproken plan. Zo mogelijk betrekken we daar belangrijke anderen uit je ‘systeem’ bij. Dat zijn de mensen om je heen, zoals familie of vrienden. Zij zullen van tijd tot tijd deelnemen aan de gesprekken, altijd in overleg met jou.

 

Duur en einde

Om de 3 tot 6 maanden staan we samen stil bij hoe jouw behandeling vordert en ook hoe je de samenwerking met Zorgmeesters ervaart. Dat gebeurt in een evaluatiegesprek tussen jou, eventueel belangrijke naasten, je behandelaar en de psychiater.

 

Hoe lang duurt je behandeling? Dat hangt af van de doelen en de behandelmethode die we hebben afgesproken. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer verder kunnen met je leven zonder behandeling. We nemen er de tijd voor die nodig is. Dat kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

 

Je behandeling wordt afgesloten met een afrondend gesprek. Daarin bekijk je met ons of de doelen bereikt zijn en of je tevreden terug- en vooruitkijkt.

 

«  terug